Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ποιος είναι ο νέος "Τσάρος της οικονομίας" Γ.Παπακωνσταντίνου..

Ανιψιός του παλιού βουλευτή της Ένωσης Κέντρου Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, o 48χρονος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εργαζόταν για πολλά χρόνια ως στέλεχος στον οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι, όταν δέχτηκε την πρόταση του Νίκου Θέμελη να γυρίσει στην Ελλάδα και να εργαστεί στο γραφείο του πρωθυπουργού ως σύμβουλος για θέματα πληροφορικής και νέων τεχνολογιών
Το 1998 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι μόνος του, αλλά με...
την Ολλανδή σύζυγό του, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Ήταν από τους λίγους στενούς συνεργάτες του Κώστα Σημίτη που συνεργάστηκαν και με τον νέο πρόεδρο. Ο Γιώργος Παπανδρέου τον επέλεξε ως οικονομικό του σύμβουλο και σήμερα του έχει αναθέσει τα οικονομικά όλων των Ελλήνων.
Ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας, αγαπάει τα ταξίδια, και θεωρεί μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής του τα δύο αγοράκια του, τον Νικόλα και τον Στέφανο, ο Γιώργος φημίζεται για την ηρεμία του, την πνευματικότητά του και την τελειομανία του. Αγαπά το καλό φαγητό, ενώ έχει μότο ζωής «τα καλύτερα είναι μπροστά μας».
Στο γνωστό « πίσω από έναν ισχυρό άντρα κρύβεται πάντα μια δυναμική γυναίκα» η σύζυγος του νέου «τσάρου της Οικονομίας» Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η Ολλανδή Jacoline Vinke επιβεβαιώνει τον κανόνα. Μια γυναίκα εντυπωσιακή, γλυκιά, όμορφη, προσιτή και ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο για τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες, τη λατρεία της για τη χώρα μας και τα συγγραφικά της ταξίδια.
Σοβαρή, και σε απόσταση από τη δημόσια ζωή, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του συζύγου της: «Αν ρωτήσετε τη γυναίκα μου, θα σας πει ότι μιλάω στο τηλέφωνο συνέχεια - και όταν δεν είμαι στο τηλέφωνο, απαντώ σε mail! Είναι έτοιμη να πετάξει το Blackberry από το παράθυρο».
Η Jacoline Vinke γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία. Μετά την απόκτηση πτυχίου από το Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ (Ευρωπαϊκές Σπουδές) και ένα μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το London School of Economics εργάστηκε για δέκα σχεδόν χρόνια στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον ( UNEP), κυρίως για την ενέργεια, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και συναφή θέματα.
Με τον Γιώργο Παπακωνταντίνου γνωρίστηκε στο Πανεπιστήμιο London School of Economics, όπου ο ίδιος σπούδαζε στη Σχολή Οικονομικών (κατέχει διδακτορικό δίπλωμα) και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Μετά τις σπουδές τους εργάστηκαν και οι δύο για δέκα χρόνια στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι. Το 1998 το ζευγάρι μετακόμισε στην Αθήνα μαζί με τα δύο παιδιά του, τον Νικόλα και τον Στέφανο, τα οποία έκλεψαν τις εντυπώσεις όταν φωτογραφήθηκαν για την προεκλογική καμπάνια του πατέρα τους κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Ψηφίστε τον μπαμπά μου». Για αρκετά χρόνια η Jacoline Vinke περιπλανήθηκε σε υπέροχα μέρη της ελληνικής επαρχίας ανακαλύπτοντας και δοκιμάζοντας μικρά ξενοδοχεία και ξενώνες, τα οποία συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2002 και έγινε μπεστ σέλερ. Τίτλος του, «Great Small Hotels in Greece» (Μοναδικά Μικρά Ξενοδοχεία στην Ελλάδα).
Το 2004 εμπνεύστηκε και ίδρυσε μια εταιρεία προώθησης σε απευθείας σύνδεση δικτύου μικρών ξενοδοχείων, πανσιόν κλίμακας και ποιότητας -στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά-, που προσφέρουν ένα μοναδικό συνδυασμό στιλ, χαρακτήρα και ατμόσφαιρα. Η «Your Greece» (ιστοσελίδα
www.yourgreece.gr) απευθύνεται σε ταξιδιώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αναζητούν την αισθητική, το χαρακτήρα και την προσωπική επαφή στη διαμονή τους σε μικρά, ποιοτικά καταλύματα σε πανέμορφα σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Από το greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: