Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά για Siemens και ΒΙΑΜΥΛ

Σάββατο, 06.09.08
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τη διαβεβαίωση ότι «ούτε ένας από τους εργαζομένους της ΒΙΑΜΥΛ πρόκειται να μείνει άνεργος»έδωσε το Σάββατο, επ' ευκαιρία της 73ης ΔΕΘ, η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Προσέθεσε δε, ότι το υπουργείο της έχει έρθει σε επαφή με μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης για την απορρόφηση των εργαζομένων του εργοστασίου και ότι «ήδη, για όλους σχεδόν, υπάρχουν δυνατότητες (απασχόλησης) από την άλλη εβδομάδα».

Ερωτηθείσα για το εργοστάσιο της Siemens, το οποίο επίσης οδεύει προς «λουκέτο», η κα Πετραλιά επισήμανε ότι το υπουργείο της «βλέπει» το θέμα, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών.

Υπενθύμισε δε, ότι πριν από ένα μήνα, το υπουργείο «έφερε» τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την κλωστοϋφαντουργία στη Νάουσα, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και γενικότερα θέματα της βόρειας Ελλάδας. «Εδώ είμαστε, να δίνουμε λύσεις, για να μην μένει κανένας άνεργος» κατέληξε.

Έως την επόμενη εβδομάδα θα εξασφαλιστούν οι νέες θέσεις εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων της βιομηχανίας αμύλου και αμυλοσακχάρου ΒΙΑΜΥΛ, που κλείνει στα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε στη Θεσσαλονίκη και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Γιώργος Βερναδάκης.

«Έχουμε έρθει σε επαφή με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης και έως την Τρίτη θα εξασφαλίσουμε 72 καλές βιώσιμες θέσεις εργασίας για τους εργαζομένους στη ΒΙΑΜΥΛ, προτού ακόμη απολυθούν και πριν κλείσει το εργοστάσιο» είπε ο κ. Βερναδάκης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Έως την επόμενη εβδομάδα θα εξασφαλιστούν οι νέες θέσεις εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων της βιομηχανίας αμύλου και αμυλοσακχάρου ΒΙΑΜΥΛ."
_____________________

Η Βιαμύλ λένε (οι κακές γλώσσες??) πρότεινε συνεργασία στη Siemens για το θέμα των κινητοποιήσεων αλλά ΚΑΜΙΑ θετική διάθεση από πλευράς μας.

Ενός λεπτού σιγή ..έτσι για να ακουστεί η κραυγή της οργής και της απογοτήτευσης!
Πάμε για κρέμασμα, αλλά τουλάχιστον χωρίς κουκούλα..