Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Ποιούς ενοχλεί το "harisvoice";

Το "harisvoice" ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου 2008 σαν μία αντίδραση στο κλίμα της σκανδαλολογίας που κυριαρχούσε για την Siemens εκείνη την περίοδο. Να θυμίσω μόνο τα καθημερινά ρεπορτάζ στην τηλεόραση και τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες, αλλά κυρίως τις παρενέργιες αυτών. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν εξεταστική επιτροπή στην Βουλή, η κυβέρνηση αρνιόταν, και βουλευτές έλεγαν να μην ξαναδοθεί έργο στην Siemens. Ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού μάλιστα, όταν σε επίσκεψη του στον ΟΤΕ δεν άφησαν να μπει η αντιπροσωπεία του, δήλωσε ότι "αν ήταν καμία αντιπροσωπεία της Siemens, η διοίκηση του ΟΤΕ θα έσπευδε να τους προϋπαντήσει, να τους υποδεχθεί και να τους φέρει σε επαφή και με τους εργαζόμενους αλλά και με τις προμήθειες του οργανισμού". Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, κανένας δεν ανέφερε μία κουβέντα για τις 3000 οικογένειες των εργαζομένων των οποίων θίγονταν η αξιοπρέπειά, η τιμή και οι θέσεις εργασίας τους.
Τότε λοιπόν ήταν που εργαζόμενοι στη Siemens Ελλάς στην Αθήνα έβγαλαν μία ανακοίνωση, η οποία έπαιξε σε μία δύο εφημερίδες και σε κάποια blogs. Αυτό ήταν και το έναυσμα της δημιουργίας αυτού του blog με το ανέβασμα αυτής της ανακοίνωσης.
Για κάποιον ανεξήγητο λόγο η ανακοίνωση της Siemens Ελλάς της Αθήνας ούτε υιοθετήθηκε, ούτε βγήκε μία ανάλογη από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια είχαμε την ανακοίνωση της Siemens AG, στις 26.02.2008, που δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση. Ακολούθησε μία περίοδος σύγχησης, παντελής έλλειψης επίσημης ενημέρωσης, φημών, εσκεμένης και μή παραπληροφόρης.
Για κάποιους λοιπόν ανθρώπους που θέλησαν να αντιδράσουν σε όλα αυτά και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της λειτουργίας του blog.
Σ' αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τις οικογένειες όλων των εργαζομένων στην Siemens Θεσ/νίκης, κανείς δεν πρέπει να αφήνει την τύχη του σε άλλους.
Αυτό μπόρει να ενοχλήσει μόνο όσους δεν ενδιαφέρονται να προστατέψουν τους εργαζόμενους.
Σήμερα το "harisvoice" είχε πάνω από 60 επισκέψεις. Ευχαριστούμε όσους φροντίζουν για την διάδοση του.
Το blog θα συνεχίσει την λειτουργία του και έντος και εκτός Siemens.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Χαρις
Πιστευω οτι κανεις 2 λαθη,ελπιζω οχι εσκεμμενα.
Πρωτο και καλυτερο οτι το σωμετειο της siemens ελλας αναφερομενο σε 3000 οικογενειες δεν αναφερετε μονο σε οσους υπαγονται σε αυτο (γιατι αυτο αριθμει περιπου 700-800 ατομα) αλλα μιλαει για ολους,σε ολη την Ελλαδα.
Δευτερο θεμα οτι η ανακοινωση εγινε σε γνωση και συννενοση με το σωματειο της θεσσαλονικης το οποιο πριν καν βγει στα μεσα την μοιρασε στους εργαζομενους για να γνωριζουν.
Αυτα, για να τα λεμε σωστα και οχι μονοδιαστατα.

xaris είπε...

Φίλε aris
Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου.
Όσον αφορά το πρώτο που αναφέρεις έχεις δίκιο. Η ανακοίνωση της Siemens Ελλάς περιελάμβανε και τις οικογένειες των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης.
Όσον αφορά το δεύτερο, λυπάμαι αλλά δεν είναι έτσι. Η ανάκοίνωση ήρθε στο εργαστάσιο από εργαζόμενο στην Siemens. Ο ίδιος εργαζόμενος την έδειξε στον πρόεδρο του σωματείου και του ζήτησε να μοιρασυεί στην πορεία του εργατικού κέντρου που γινόταν την ίδια ημέρα. Ο πρόεδρος αρνήθηκε και αναφέρθηκε στο κείμενο με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Η ανακοίνωση μοιράστηκε εντός του εργοστασίου από τον ίδιο εργαζόμενο στην αρχή, και από αυτούς που την πήραν στη συνέχεια.
Για όλα αυτά υπάρχουν και μαρτυρίες.