Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Η απάντηση της Άννας Διαμαντοπούλου για το θέμα της Θάλειας Δραγώνα

Σε συζήτηση που έγινε χθες στη Βούλη, για νομοσχέδιο του Υπουγείου Παιδείας, η Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου απάντησε στις κατηγορίες για την Θάλεια Δραγώνα:

"Τώρα η επόμενη παρατήρηση αφορά την κ. Θάλεια Δραγώνα και είναι η πολλοστή φορά που τίθεται το θέμα στη Βουλή. Θα κάνω δύο παρατηρήσεις.
Η πρώτη αφορά τις συνεχείς επιθέσεις που έχουν γίνει για το τι έγραψε η κ. Δραγώνα. Όταν επιτίθεσαι σε κάποιον γι’ αυτά που γράφει, όχι γι’ αυτά που κάνει, θα έλεγα ότι είναι αντιδημοκρατικό.
Όταν, όμως, και διαστρεβλώνεις και επιτίθεσαι μετά τη διαστρέβλωση, τότε θεωρώ ότι αυτό είναι φασιστικό.
Θα σας πω ότι είχαμε πολλές ερωτήσεις Βουλευτών για συγκεκριμένα αποσπάσματα από ένα βιβλίο που έγραψε η κ. Δραγώνα πριν δώδεκα χρόνια, μαζί με άλλους οκτώ καθηγητές και το οποίο είναι ο σχολιασμός μίας έρευνας.
Υπάρχουν συγκεκριμένες περικοπές εκεί που έχουν σχολιαστεί με τον τρόπο που έχουν σχολιαστεί.
Έχουμε απαντήσει σε όλους τους Βουλευτές δίνοντας το πραγματικό κείμενο και όμως το κείμενο που διαβάστηκε σ’ αυτήν την Αίθουσα ήταν το κείμενο της Ένωσης Αποστράτων ή από άλλους συναδέλφους σας –και αναφέρομαι στο ΛΑ.Ο.Σ. που ασχολείται εργολαβικά με το θέμα- αναγνώστηκαν θέματα που μπήκαν σε blogs, όχι κομμάτια από το ίδιο το βιβλίο.

Επειδή άνοιξε το θέμα, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό στη Βουλή των Ελλήνων να ανοίξουμε και να κλείσουμε αυτό το θέμα επιτέλους.
Επειδή υπήρξε η ίδια αναφορά στην ίδια εφημερίδα για τον κ. Δεσποτόπουλο, το γνωστό ακαδημαϊκό, εστάλη το βιβλίο στον κ. Δεσποτόπουλο και εκείνος έστειλε μία επιστολή- ύμνο, όπου λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα σχόλια που έγιναν, γιατί διάβασε το βιβλίο και θεωρεί την κ. Δραγώνα σπάνια επιστήμονα και συμφωνεί με τις θέσεις της.
Δείτε την επιστολή του κ. Δεσποτόπουλου.
Άλλο, λοιπόν, να δεις το βιβλίο αυτό καθ’ αυτό, άλλο να διαβάσεις το κείμενο και άλλο να πάρεις διαστρεβλωμένα κομμάτια από τα blogs ή από το κείμενο των απόστρατων αξιωματικών.
Το δεύτερο στοιχείο αφορά το θέμα του πτυχίου της.
Έχουμε καταθέσει όλα τα έγγραφα στη Βουλή έξι φορές.
Όταν, λοιπόν, έχετε πάρει όλα τα έγγραφα, δεν μπορεί να επαναφέρετε μ’ αυτόν τον τρόπο το θέμα.
Τι λέει, λοιπόν; Ότι υπάρχουν πτυχία από δύο χώρες, από μεγάλα πανεπιστήμια, επιπλέον μεταπτυχιακά, επιπλέον διδακτορικά, αναγνώριση από το ΔΙΚΑΤΣΑ.
Είναι δεκατέσσερα χρόνια τώρα καθηγήτρια. Έχει εκλεγεί δύο φορές πρόεδρος, έχει γράψει δεκαέξι βιβλία και ξαφνικά θυμηθήκατε όλα αυτά.
Επομένως, επί της ουσίας έχουν απαντηθεί όλα και δεν είναι δυνατόν με τέτοια εμμονή να στοχοποιούνται άνθρωποι, επαναλαμβάνω όχι απλά για τις ιδέες τους.
Προφανώς έχουμε διαφορετικές ιδέες εδώ μέσα. Δεν θα συμφωνήσουμε και μάλιστα σε τόσο σημαντικά ζητήματα.
Όμως, η διαστρέβλωση κειμένων και θέσεων, είναι πέρα από αυτό που μπορεί να επιτραπεί μέσα στη Βουλή."

Η διαστρέβλωση της αλήθειας και των θέσεων της Θάλειας Δραγώνα έγινε στο διαδίκτυο (blogs, email, facebook...), σε ορισμένες εφημερίδες (Πρώτο Θέμα, Το Παρόν, Veto, Ελεύθερος Τύπος και σε μικρότερο βαθμό Εθνος, Ελευθεροτυπία) αλλά και μέσα στη Βουλή (Καρατζαφέρης, Νίκος Νικολόπουλος - βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τραγάκης...).

Είναι χαρακτηριστικό ότι θύμα έπεσε και η
Ακαδημία Αθηνών.
Ο πρώην πρόεδρός της Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος παρασύρθηκε και δήλωσε στην αρχή τα εξής:
«Εφεραν ένα απόσπασμα από βιβλίο της κυρίας Δραγώνα στην ολομέλεια της Ακαδημίας. Αν λοιπόν όσα διάβασα είναι ακριβή, τότε δεν θα την εμπιστευόμουν για να μετέχει στην Παιδεία. Καταλαβαίνω τη διάθεσή της να εκσυγχρονιστεί, αλλά εκσυγχρονισμός δεν σημαίνει παραχάραξη της Ιστορίας» (Πρώτο Θέμα, 13.12.09).
Στη συνέχεια όμως αντιλήφθηκε το λάθος του και με επιστολή στην ίδια εφημερίδα συνεχάρη την Θ. Δραγώνα «για την πνευματική συγκρότησή της» και της ευχήθηκε «άκρα επιτυχία στο έργο της ως διακόνου της Κοινωνικής Ψυχολογίας με παρέκταση προς την παιδεία» (Πρώτο Θέμα, 20.12.09).

Όλη η αλήθεια για το θέμα της Θάλειας Δραγώνα εδώ από το www.iospress.gr.

Είναι ένα συγκλονιστικό κέιμενο για το οποίο αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους συντάκτες του.

Αξίζει να το διαβάσουν όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: